wtorek, 3 kwietnia 2012

#15 karmel + budyń = ♥

 Domowy budyń karmelowy z bezami :)


Od zawsze uznawałam wyższość budyniu nad kisielem :) I nawet zakaz picia mleka nie powstrzyma mnie przed jego konsumpcją. Zresztą, to jest najlepsze panaceum na smutki i chandrę, a budyniowy kożuszek to bajka. Czasem, jak jestem zorientowana na maksimum budyniowej przyjemności, zamiast do miseczki, wlewam go do płaskiego talerza, taka jestem sprytna :] A Wy, wolicie budyń, czy kisiel, waniliowy czy czekoladowy? Budyniowe buziaki! :*




14 komentarzy:

  1. Wygląda przepysznie! Muszę kiedyś spróbować domowego budyniu :)

    Budyń i kisiel lubię tak samo. I b. waniliowy ofc. :>

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo podobają mi się przepisy, które umieszczasz na blogu. Są łatwe i bardzo praktyczne. Ten z penością wypróbuję !

    OdpowiedzUsuń
  3. cudeńko! ja zdecydowanie preferuję budyń, o smaku czekoladowym:)

    yyy wiem, że głupie pytanie, ale w chwili obecnej mam tylko mąkę pszenną, wyjdzie?:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wyjdzie, ale uprzedzam, że w proporcjach pół na pół z mąką ziemniaczaną jest zawsze delikatniejszy. możesz zamiast ziemniaczanej użyć kukurydzianej :)

      Usuń
  4. Ale pychota! Wypróbuję koniecznie! : D

    OdpowiedzUsuń
  5. wow! ja zawsze robiłam jeszcze z żółtkiem i w kolorze był...oczywiście żółty. :) ale waniliowo smakował i z karmelem nie miał nic wspólnego. :( a ja mega fanka tegoż rodzaju słodyczy jestem! :) więc koniecznie muszę wypróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. budyń na żółtkach robię do ciast, a konkretnie do kremów. jest najlepszy.

      Usuń
  6. Ale pysznie wygląda! ;)
    Muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  7. ten budyń musi być rewelacyjny! :) Nigdy w domu nie robiłam budyniu, a przcież to takie proste.

    OdpowiedzUsuń
  8. zdecydowanie budyń. Cudnie Ci wyszedł, ja również robię zawsze na mleku roślinnym, bo krowiego nie mogę.

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda pysznie! Dobrze, że mam dla kogo robić budyń :D Zapisany :D

    OdpowiedzUsuń
  10. domowy budyń karmelowy.. o rety! rozkosz.

    OdpowiedzUsuń
  11. Właśnie się nim zajadam, cudowny przepis, zaraz ide po dokładkę! :D :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...