niedziela, 25 marca 2012

#6 Knedle ze śliwkami w glazurze migdałowej

knedle ze śliwkami w glazurze maślano-migdałowej

Wszystko, co najlepsze, czyli śliwki w cukrze prosto ze spiżarki i cynamon (niektórzy nie uznają go w konfiguracji z knedlami, ale ja uważam, że świetnie uzupełnia słodycz śliwek).  Nigdy bym nie pomyślała, że taki migdałowy 'sosik' może być równie dobry (jeśli nie lepszy) jak śmietana z cukrem albo zasmażana na słodko bułka tarta.



*co do kwestii masła  - oczywiście w tym wypadku jest to tłuszcz roślinny, aktualnie  Benecol, ale już znalazłam tańszy odpowiednik, czyli niebieską Florę.  Z margaryn bezmlecznych polecić mogę Delmę i Palmę zieloną.


4 komentarze:

  1. Wyglądają cudownie. Kusisz:)

    OdpowiedzUsuń
  2. dzięki! :) szkoda, że z nimi więcej roboty. ale dzięki temu, że rzadziej się je robi, nigdy się nie nudzą.

    OdpowiedzUsuń
  3. Knedle ? Jak je zrobiłaś ?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...