poniedziałek, 28 maja 2012

#62 Shake it!

Niedorzecznie prosty w wykonaniu. Bardzo orzeźwiający, wspaniale chłodzi. Zastosowałam również jako bazę pod domowe musli. Polecam!




Jabłkowy milkshake z migdałami
(na raz)


1 jabłko
1 szkl. mleka (u mnie ryżowe)
kilka migdałów
cynamon
szczypta kardamonu (opcjonalnie)


Jabłko obieramy, kroimy na mniejsze cząstki umieszczamy razem z mlekiem i migdałami (i ewentualnie kardamonem) w pojemniku blendera. W zależności od słodyczy jabłka można również dodać miód, cukier lub inne substancje słodzące. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl podajemy chłodny ze szczyptą cynamonu :)

Po co ograniczać się jedynie do mleka. Musli z takim koktajlem jest jeszcze lepsze :)

6 komentarzy:

  1. wygląda niezwykle smakowicie. Dla mnie plus za dodanie przypraw

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam wszelkie istaniejące shakes ^^

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm wspaniałe połączenie z tym musli ;) pychota!

    OdpowiedzUsuń
  4. ooo jaaaa...zdaje się być magicznie kremowy *__*

    OdpowiedzUsuń
  5. W zestawie z musli wygląda znakomicie. Mmmm :D

    OdpowiedzUsuń
  6. wczoraj miałam ochotę na coś dobrego i zrobiłam ten koktajl - jest przepyszny! Dodałam do niego jeszcze około 2 łyżek otrąb, które cudownie spęczniały i zagęściły miksturkę:)
    Mroczna Elfka

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...