Niedorzecznie prosty w wykonaniu. Bardzo orzeźwiający, wspaniale chłodzi. Zastosowałam również jako bazę pod domowe musli. Polecam!
Jabłkowy milkshake z migdałami
(na raz)
1 jabłko
1 szkl. mleka (u mnie ryżowe)
kilka migdałów
cynamon
szczypta kardamonu (opcjonalnie)
Jabłko obieramy, kroimy na mniejsze cząstki umieszczamy razem z mlekiem i migdałami (i ewentualnie kardamonem) w pojemniku blendera. W zależności od słodyczy jabłka można również dodać miód, cukier lub inne substancje słodzące. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl podajemy chłodny ze szczyptą cynamonu :)
Po co ograniczać się jedynie do mleka. Musli z takim koktajlem jest jeszcze lepsze :) |
wygląda niezwykle smakowicie. Dla mnie plus za dodanie przypraw
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszelkie istaniejące shakes ^^
OdpowiedzUsuńmmm wspaniałe połączenie z tym musli ;) pychota!
OdpowiedzUsuńooo jaaaa...zdaje się być magicznie kremowy *__*
OdpowiedzUsuńW zestawie z musli wygląda znakomicie. Mmmm :D
OdpowiedzUsuńwczoraj miałam ochotę na coś dobrego i zrobiłam ten koktajl - jest przepyszny! Dodałam do niego jeszcze około 2 łyżek otrąb, które cudownie spęczniały i zagęściły miksturkę:)
OdpowiedzUsuńMroczna Elfka